VVS-Huset
+    Kontakt
Håll dig uppdaterad

Håll värmen i kylan. VVS-Huset tipsar!

TIME2017-12-05

Nu när kylan är i antågande vill vi på VVS-Huset ge några goda tips på vad du kan göra för att få värmen att fungera så bra som möjligt i ditt hem.

För bostadsrättsföreningar
När kylan kommer är det många hyresgäster som hör av sig med frågor om värmen i lägenheten. Kanske är det för kallt eller är det ett element som inte fungerar.

VVS-Huset tipsar!
Mät temperaturen i hyresgästens lägenhet och kontrollera om elementen behöver justeras. Kanske står någon möbel framför och förhindrar värmecirkulationen.

En annan sak ni kan göra är att justera värmedistributionen ut till elementen i lägenheterna. Börja med att undersöka om alla lägenheter har luftade element och mät innetemperaturerna i samtliga lägenheter. Är några lägenheter kallare eller varmare än andra kan det bero på att de ligger på samma stamledning och som då kan justeras gemensamt. Värmedistributionen kan även förbättras om all luft i värmesystemet elimineras.

Gör en översyn på värmesystemet. Har ni fjärrvärme i huset kan det vara en idé att kontrollera statistik från fjärrvärmeleverantören, för att skapa en bild över hur värmesystemet fungerar.

Gamla element med vattenburen värme
Har du gamla element med vattenburen värme kan det vara bra att göra en årlig översyn då du kontrollerar ventilerna och luftar elementen. Ibland kan du även behöva fylla på vatten i systemet. Innan du börjar bör du stänga av värmepumpen.

Vi är specialister på värme och uppvärmningssystem
Sedan 1932 har VVS-Huset har hjälpt bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag, fastighetsförvaltare och privatpersoner med VVS. Tillsammans med våra skickliga samarbetspartners är vi starka. Inget projekt är för stort eller för litet för oss.

Låt oss hjälpa dig!
Behöver du rådgivning och praktisk hjälp med installation, underhåll och reparation av ditt värmesystem, kontakta oss på VVS-Huset. Vi utför arbeten med värmeväxlare, värmepannor (el, gas och olja), fjärrvärme, element/radiatorer och golvvärme, radiatorventiler, termostater, utegivare och expansionskärl.

Se över värmen innan kylan slår till ordentligt!